BLOG YAZISI

Bademli ve Cevizli Ezme Tarifi

Ezme Tarifi

bademli-ve-cevizli-ezme-tarifidummy image
6-8 kişilik
Malzemeler

250 gr süzme yoğurt

15 parça acı kuru sivri biber

15 adet ceviz içi

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1.5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı acı pul kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı toz kimyon

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

5 parça kuru domates

30 gr çiğ badem

1 demet maydanoz

3 yemek kaşığı galeta unu

3 yemek kaşığı esmer susam

Hazırlanışı

Kuru biberleri suda bekletip yumuşatın. Suyunu süzdükten sonra bıçakla kıyın. Cevizleri ve sarımsağı da kıyın. Biber, sarımsak ve cevizi büyük bir kâsenin içine alın. Salçalar, baharat ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Zeytinyağını yavaşça ilave edip karıştırmaya devam edin. Suda bekletilip yumuşatılmış kuru domates, çiğ badem ve maydanozu kıyın. Süzme yoğurt, galeta unu ve esmer susamla birlikte karışıma ilave edip iyice karıştırın. Ezmeyi kızartılmış ekmek dilimleriyle birlikte servis edin.

Öneri

Ezmeyi küçük dondurma kaşığı ile şekillendirip marul yapraklarının içinde de servis yapabilirsiniz. Ezme ve benzeri tarifleri hazırladıktan sonra kısa süre içinde yemenizi tavsiye ediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ