Kerevizi bir de Hünkar Restoran’ın tarifiyle deneyin.
1 kg kereviz
100 g kereviz yaprağı
6 taze soğan
250 g kuru, ekşi kayısı
1 tutam safran (1 çay bardağı suda ıslatılmış)
200 ml zeytinyağı
Tuz
Kerevizlerin kabuğunu soyup ince, elma dilimi şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Kayısıları 30 dakika suda bekletin. Tencereye suyla birlikte safranı koyun. Taze soğanı ekleyin. Kereviz yapraklarını ilave edin. Bir sıra kereviz, bir sıra kayısı şeklinde dizin (Malzemelerin bu şekilde dizilebilmesi için küçük ve derin bir tencere tercih etmelisiniz.) Tuz ve zeytinyağını ekleyin.
Tencerenin tam üzerini kapatacak büyüklükte yağlı kağıt kesip üzerine yerleştirin. Yağlı kağıdın üzerine porselen bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatıp önce hızlı ateşte 5 dakika, sonrasında ise 30 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapattıktan sonra tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Yemeğin şık sunumu için tam da tencerenin büyüklüğünde bir servis tabağını seçmenizi tavsiye ediyorum. Yağlı kağıt ve porselen tabağı aldıktan sonra tencerenin üzerine servis tabağını kapatın. Tencereyi ters çevirerek yemeği servis tabağına alın. Servis edin. Afiyet olsun…