BLOG YAZISI

Deniz Ürünlü Poke Bowl

pake bowl

deniz-urunlu-pake-bowldummy image

Farklı lezzetlere açık olanlar için yılbaşı sofranızın deniz ürünü tarifi Frankie restorandan geliyor;

Malzemeler

100 g frik bulguru

100 g rakula (roka da kullanılabilir)

75 g renkli slice turplar

100 g Trabzon hurması

30 g edemame

50 g haşlanmış mısır

20 kimçi

75 g Mersin karides

75 g midye

100 g ahtapot

100 g çimçim karides

30 g zeytinyağı

Tuz

Karabiber

50 g Kuru soğan

Hazırlanışı

Kuru soğanı soyup küçük küçük doğradıktan sonra tencerede kavurun ve firik bulgurunu ilave edin. Akabinde biraz daha beraber kavurduktan sonra isteğe göre tuz ve karabiber ekleyip, eğer elinizde varsa sebze suyu ya da önceden kaynatılıp ılık kıvama getirilmiş bir miktar su ilave edin ve pilav gibi pişirin, piştikten sonra soğumaya alın. Soğuduktan sonra küçük bir kâsede 2 kaşık kırmızı şarap sirkesi, 2 kaşık pirinç sirkesi ve 1 tatlı kaşığı şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın ve firik bulguruna ilave edin, biraz karıştırın.

Çukur kâsenin en altına, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırılmış rakulayı alın, üzerine firik bulgurunu ekleyip, etrafına da diğer sebzeleri yine tuz ve karabiber yardımıyla aromalandırdıktan sonra göz zevkinize göre konumlandırabilirsiniz. En son deniz ürünlerini de zeytinyağında soteleyin, hatta eğer tercih ederseniz tatlandırmak için küçük bir diş sarımsak ve chili biber ekleyip, çok da kurutmadan pişirmenizi öneririm. Tüm bu işlemlerden sonra deniz ürünlerini de kâsedeki firik bulguru ve sebzelerle buluşturabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ