BLOG YAZISI

Etleri Sağlıklı Saklamanın Yöntemleri

et saklamak

etleri-saglikli-saklamanin-yontemleri
dummy image

• Eti, sağlığımızı tehdit etmeyecek şekilde saklamak oldukça önemli.

• Etler derin dondurucuda -18 derecede rahatlıkla ve uzun süre saklanabilir.

• Buzdolabında ise -2 derecede 1 haftadan fazla saklanmamalıdır.

• Etleri buzluğa koymadan önce kuşbaşı, kıyma gibi küçük parçalara bölmeniz tavsiye edilir.

• Böldüğünüz parçaları tek pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koymayı ve hava almayacak şekilde paketlemeyi ihmal etmeyin.

• Donmuş ürünlerin çözülüp tekrar dondurulması çeşitli mikroorganizmaları açığa çıkardığından önerilen bir yöntem değil.

• Özellikle büyük parçalar buzdolabında üst üste şeklinde bekletilirse iç kısımda kalanlar yeterince soğumadığından bozulmalar ortaya çıkabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Bodrum
>
Balık Lokantası, İzmir
>
Geleneksel Mutfak, İzmir
>
Balık Lokantası, İstanbul
>
Balık Lokantası, İstanbul
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, İstanbul
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Bodrum
>
Balık Lokantası, İzmir
>
Geleneksel Mutfak, İzmir
>
Balık Lokantası, İstanbul
>
Balık Lokantası, İstanbul
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, İstanbul
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

a-la-vita-pizza
A La Vita Pizza

Antalya - Muratpaşa

lokanta-mia-ev-yemekleri
Lokanta Mia - Ev yemekleri

Antalya - Muratpaşa

arka-pizza
Arka Pizza

Bodrum - Muğla

buber-cigerci
Büber - Ciğerci

Bodrum - Muğla