BLOG YAZILARI

Etleri Sağlıklı Saklamanın Yöntemleri

et saklamak

etleri-saglikli-saklamanin-yontemleri

• Eti, sağlığımızı tehdit etmeyecek şekilde saklamak oldukça önemli.

• Etler derin dondurucuda -18 derecede rahatlıkla ve uzun süre saklanabilir.

• Buzdolabında ise -2 derecede 1 haftadan fazla saklanmamalıdır.

• Etleri buzluğa koymadan önce kuşbaşı, kıyma gibi küçük parçalara bölmeniz tavsiye edilir.

• Böldüğünüz parçaları tek pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koymayı ve hava almayacak şekilde paketlemeyi ihmal etmeyin.

• Donmuş ürünlerin çözülüp tekrar dondurulması çeşitli mikroorganizmaları açığa çıkardığından önerilen bir yöntem değil.

• Özellikle büyük parçalar buzdolabında üst üste şeklinde bekletilirse iç kısımda kalanlar yeterince soğumadığından bozulmalar ortaya çıkabilir.