BLOG YAZILARI

Geleneksel Türk Mutfağına Yenilikçi Bir Bakış: NeoLokal

Türk mutfağı

geleneksel-turk-mutfagina-yenilikci-bir-bakis-neolokal

Şef Maksut Aşkar’ın 2014’te İstanbul’un mimarisiyle en özel tarihi binalarından biri olan bugünün bir kültür ve araştırma merkezi Salt Galata’nın içinde açtığı Neolokal, nerede olduğunun bilincinde bir araştırma mutfağı gibi çalışıyor. Aşkar, geleneksel Türkiye mutfağını modern teknikler ve yenilikçi bakış açısıyla yorumluyor. Paylaşımlı tadım menüsü de Neolokal’in felsefesini anlamak için birebir. Ne yerseniz yiyin her biri tüm yaratıcılığına karşın ürünün lezzetini, hafızanızdaki geleneksel tadı bulduğunuz yemekler. Çünkü tasarladığı birçok yemeğin temelinde, annesinin yaptıklarından izler var.