BLOG YAZILARI
İzmir’in Gözde 3 Şef Restoranı
izmir restoranlar
Od Urla
Yemekler bölgede yetişen taze ve mevsiminde ürünlerle yapılıyor. Kullandıkları zeytinyağı, bahçedeki tesiste sıkılıyor. On çeşitten oluşan tadım menüsü mevsimlere göre değişiyor ama her zaman fırından yeni çıkmış ekşi maya ekmek, zeytinyağı ve Ege denizi tuzuyla başlıyor.Şef Sezener, kullandığı tüm malzemelerin özünü ortaya çıkararak ve kendine has bileşimler sağlayarak farklı bir sentez konumu ve mimarisiyle uluslararası standartta bir şef restoranı.
Agrilia
Alaçatı’nın ilk restoranı olan Agrilia, 1996 yılında Leyla Figen tarafından açıldı. Leyla Hanım kurduğu mekânı kendi isteğiyle Melih Tekşen’e devretti. O günden bu yana restoran birçok kez yer değiştirse de dört yıldır Alavya Hotel içinde bulunuyor. Agrilia’nın sahibi ve şefi Melih Bey yerel, mevsimsel ürünler kullanarak Türk ve İtalyan mutfağı ağırlıklı tabaklar hazırlıyor. Yemeklerin sadece lezzeti değil sunumları da çok zarif ve estetik. Agrilia sakin ortamı, servisi, sunumu ve müzikleriyle Alaçatı’nın gustosu en yüksek yerlerinin başında geliyor.
İsabey Bağ Evi
İsabey Bağevi, Menderes’te Sevilen bağlarının ve zeytin ağaçlarının arasında doğayla iç içe geniş avlulu iki katlı taş bir binada yer alıyor. Şarap ve yemek eşleşmesine uyumlu yemeklerin sunulduğu restoranın mutfağının başında genç şef Güney Kaya var. Kaya, Ege mutfağı ağırlıklı bir menü oluşturmuş. Yerel ürünleri mevsimsel döngülere göre kullanıyor. Markanın ve restoranın sahipleri üçüncü kuşak Enis ve Murat Güner’in gastronomi kültürüne katkıları büyük.