BLOG YAZILARI
Japonya Mayonezi Neden Daha Lezzetli?
japon mayonezi
Mayonez, içine girdiği yemeklerin lezzetini artırmakla epey ünlü. Kızarmış ekmekler, tavuk ya da balıkla hazırlanmış salatalara bile çok yakışıyor. Hem şeflerin mutfağında hem de ev mutfaklarının vazgeçilmez sosları arasında.
Dünyanın birçok ülkesinde yerini almış mayonezin markaları değişse de lezzetleri aynı diyebiliriz. Bir tanesi dışında! Japon Mayonezi. Japonya’da kullanılan mayonezlerin tadı diğerlerine göre daha farklı, daha yoğun ve çok daha lezzetli. Peki bu mayonezi diğerlerinden ayıran özellik ne?
Japon mayonezinin kıvamı ile başlayalım. Diğer mayonezlere göre daha sarı, kremsi ve yoğun bir kıvamı var. Bu kıvam ise kullanılan yumurtalardan geliyor. Bir mayonezi lezzetli yapan en önemli malzeme yumurtadır. Serbest dolaşan tavuğun yumurtası diğer tavuklara göre daha sarı ve daha lezzetli. Japonya’da üretilen mayonezler, serbest dolaşan tavuk yumurtası ile üretildiği için fark burada başlıyor. Bir diğer lezzet farkı ise kullanılan sirkeden geliyor. Diğer mayonezlerde belirli bir asidik tadı veren damıtılmış sirke kullanılırken Japon mayonezinde durum daha farklı. Kendi mutfaklarında da oldukça sık kullanılan pirinç sirkesi ve elma sirkesi ile karışımı tamamlıyorlar. Bu da mayonezi diğerlerinden farklı kılan önemli adımlardan. Üretim süreçlerinde gerçekleşen adımlar da farklılık gösteriyor. Fakat; bu mayonezi daha lezzetli kılan ilk adım ana malzemelerin lezzeti ile başlıyor.
Sofralarımızda, restoranlarda ve mutfaklarımızda yerini uzun yıllar boyunca koruyacak olan mayonez, içine kattığımız yemeğe tahmin ettiğimizden daha fazla lezzet katacak gibi gözüküyor.