BLOG YAZILARI

Karnabahar Kısırı Nasıl Yapılır?

Karnabahar

karnabahar-kisiri-nasil-yapilir

‘’Bulgursuz kısır olur mu?’’ demeyin. Bulgurun şişkinlik yapmasından şikayet edenler, diyet yapanlar ya da hafif beslenmek isteyip kısırı da sevenler bu tarife bayılacak.

Kısırın tüm malzemeleri aynı kalıyor, sadece bulgur yerine karnabahar ekliyoruz. Karnabaharı tek tek çiçeklerinden ayırın ve çiğ olarak blendır’dan geçirin. Zeytinyağı, soğan ve salçayı bir arada kavurduktan sonra blendır’dan geçirdiğiniz ufalanmış karnabahaları bu karışıma ekleyerek biraz pişmeye bırakın. Ilındıktan sonra üzerine dilediğiniz yeşillikleri ve limon suyunu ekleyin. İşte bu kadar basit ve sağlıklı bir tarif. Afiyet olsun.