BLOG YAZILARI
Kızartmasını Denemeniz Gereken Sebzeler
kızarmış sebzeler
Tencerede pişirmeye alıştığımız sebzeleri bir de böyle deneyin!
Bamya ile başlıyoruz. Evde bamyaya burun kıvıran çocukları olanlar için, kesinlikle bamya yediren bir tarif bu. Bamyaları bir kaşık yağ ile karıştırıp fırında pişirin. Başka bir tencerede kavurduğunuz domates ve soğanlarla fırında pişmiş bamyayı karıştırın. Limon sıkmayı da ihmal etmeyin. Bu lezzete kimse karşı koyamayacak.
Karnabaharın kızartmasını denemeyen kaldı mı? Öyleyse buyursunlar! Geniş bir kapta karnabaharların çiçek kısımlarını zeytinyağı, tuz, zencefil, karabiber ile karıştırıp geniş bir tavada kızartın. Üzerine dereotu serperek servis yapabilirsiniz.
Bezelye de kızartılınca lezzeti katlananlardan. Orta boy bir tavada derin bir yağın içerisinde bezelyelerinizi döndürerek kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra, baharatlar ve limon suyuyla buluşturun. Bu farklı tadı dostlarınızla mutlaka paylaşmalısınız.