BLOG YAZILARI

Lübnan'dan Vegan Alternatif: Falafel

Falafel

lubnandan-vegan-alternatif-falafel

Çoğunlukla nohut köftesi olarak nitelendirilen falafel, Ortadoğu mutfaklarında önemli bir yer tutuyor. Lübnan kaynaklı olan bu yiyecek elips şeklinde hazırlanan nohut köftelerini kızartıp yine nohut ve tahinden yapılan humusa bandırılarak Lübnan'da kahvaltı öğününde tüketiliyor.

Türk mutfağında nohut, en çok tüketilen baklagiller arasında olduğu için falafelin mutfağımızda çabucak yer bulması olası. Öyle ki İstanbul'da artık neredeyse her semtte mutlaka bir falafel restoranı görmek mümkün.

Doyurucu, sağlıklı ve lezzetli olmasından dolayı ''Etsiz yemek lezzetsizdir'' algısını kırarak vegan/vejeteryanların en çok tükettiği yiyecek haline geldi. Kimi restoran lavaş ekmeği ile dürüm halinde servis ederken kimisi de yanında humus, yoğurt ya da tahin ile servis ediyor. Evlerimizde de rahatlıkla yapabileceğimiz falafeli ara sıcak ya da ana yemek olarak her zaman afiyetle tüketebileceğimiz doyurucu bir alternatif.