BLOG YAZISI

Narenciyeli Renkli Turp Carpaccio

carpaccio

narenciyeli-renkli-turp carpacciodummy image

Carpaccio tarifi Lucca’nın şefi Tuncay Uçar’dan geliyor…

Malzemeler

1 demet bebek turp

1 orta boy karpuz turp

1 orta boy kırmızı turp

1 orta boy siyah turp

1 avokado

1 adet portakal

1 adet greyfurt

Dekor için turp filizi

Sos Malzemeleri

200 g portakal suyu

200 g greyfurt suyu

200 g lime veya limon suyu

20 g bal

20 g dijon hardal

100 g sızma zeytinyağı

Bir tutam tuz

2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi

Hazırlanışı

Hardal ve zeytinyağı haricindeki sos malzemelerini küçük bir tencereye ekleyip, kaynayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 8 dakika kadar sos yoğunlaşıp 1/3’ü kadar kalınca altını kapatıp soğumaya bırakın. Mayonez tenceresine hardalı ekleyip çırpma teli ile zeytinyağını yedirin. Daha sonra soğuyan narenciye sosunu da yavaş yavaş çırparak ekleyin. Turpları mandolin ile ince ince dilimleyip sos ile karıştırıp 6 dakika kadar marine edin. Marine edilen turpları servis tabağına dizerek üzerine portakal, greyfurt ve avokado dilimleri ekleyip varsa turp filizi ile süsleyerek servis edin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ