BLOG YAZILARI

Papaya Tüketmenin 5 Farklı Yolu

papaya

papaya-tuketmenin-5-farkli-yolu

Son zamanlarda karşımıza sık sık çıkan Papaya meyvesinin tam bir vitamin ve potasyum deposu olduğunu biliyor muydunuz?

Bol miktarda A ve C vitamini içeren, çekirdeklerinin de antibakteriyel özelliği bulunan Papaya, tropikal iklimlerde yetişir ve genellikle kahvaltılarda tüketilir.

Görünüş olarak kavuna benzeyen, tad olarak da tatlı ekşi olan bu meyveyi birçok şekilde tüketebilirsiniz. Sizin için aşağıda tüketim şekillerini sıraladık.

Üstüne biraz tuz dökerek, kaşıkla yiyebilirsiniz.

Kahvaltılarınız için milkshakeler ve smoothieler hazırlayabilirsiniz.

Küp küp doğrayarak meyve salataları hazırlayabilirsiniz.

Yeşil salatalarınızın üzerine ekleyebilirsiniz.

Püre hale getirip üzerine bal ekleyebilirsiniz.

Bonus; üstelik faydaları saymakla bitmeyen Papaya; kanser riskini azaltma, cildi güzelleştirme, ciltteki lekeleri giderme, vücut direncini artırma, kolestrolü düşürme, göz rahatsızlıklarına iyi gelme, enerji verme gibi birçok özelliğe de sahip.