1 parça
Yılbaşı sofrasına sushi eklemek için tarifimiz Sunset’ten geliyor.
50 g sushi pilavı
Yarım yaprak nori
30 g somon balığı
Zencefil turşusu
Soya sosu
Wasabi
Öncelikle Sushi pilavını hazırlayın. Yarım nori yaprağını alın. Ellerinizi ıslatın ve bir miktar pilav alıp norinin parlak tarafına, eşit oranda düzleştirerek yayın. Norinin uç kısmına boydan boya, çok az ve çok ince bir tabaka wasabi sürün. Uzunlamasına kestiğiniz balıkları pirincin üzerine yerleştirin. Malzemeyi tutarak noriyi üçgen bir şekil vererek sarın ve yosunu pirinç tanesiyle yapıştırın.
Not 1: Wasabi :Yeşil hardal. Toz olarak satılıyor, suyla karıştırılarak macun haline getiriliyor. 1 tatlı kaşığı wasabi tozuna 2 tatlı kaşığı su.
Not 2: Te- maki’leri yanında soya sosu, çay kaşığı kadar wasabi ve yarım kahve fincanı zencefil turşusu ile servis edin.1 su bardağı pirinç (Nishiki Japon Sushi Pirinci)
1 ¼ su bardağı su
2 yemek kaşığı Japon pirinç sirkesi (rive vinegar adıyla)
1 yemek kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı tuz
Pirinci süzgeçte bol suyla berraklaşıncaya kadar yıkayın ve süzün. Yıkanmış pirinçleri altı kalın, orta boy ve kapağı iyice kapanan bir tencereye koyun. Suyunu ekleyin ve tencere kapağını kapatın, 30 dakika dinlensin. 30 dakika sonra harlı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. 2 dakika ya da pirinç pişinceye kadar -yine kapağı kapalı olarak bekletin. Pişen pirinci cam kaba alın. Bir çatalla hafifçe havalandırarak karıştırın.
Ayrı bir tencerede ve kısık ateşte; sirke, şeker ve tuzu şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Bu karışımı yavaş yavaş ve gezdirerek pilava dökün. Çatalla hafifçe karıştırın. Pilavın olduğu kabın üzerine nemli bir bez örtün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. (buzdolabına koymayın)