BLOG YAZILARI
Şık Tabaklar Hazırlamak İçin Sunum Önerileri
iyi sunum yapmak
İşte yemeye başlamadan önce fotoğrafı çekilecek tabaklar hazırlamanın püf noktaları;
Öncelikle tabak boyutunu iyi seçin
Yemeğin içerisinde kaybolacağı kadar büyük bir tabak ya da yemeğin tamamını kaplayacağı küçük bir tabak iyi bir görünüm vermeyecektir. Tabak boyutu ile porsiyonların dengeli olmasına dikkat edin. Yemeğiniz renkliyse renkleri öne çıkaracak beyaz bir tabak, şık bir tercih olacaktır.
Üç kuralını uygulayın
Dengeli beslenme, dengeli bir sunumu da getirir. Tabaklarınızda karbonhidrat, protein ve sebzeye birlikte yer verin.
Basit olan zordur
Yemeğin iyi görünmesi için gerektiği kadar öğe kullanıp, kalabalık bir tabaktan kaçının. Tabaklarınızı sade bir detayla süslemelisiniz.
Sosları süsleyici olarak kullanabilirsiniz
Son dokunuş olarak yemeğin sosunu üzerine gezdirebilir, yanına konumlandırabilir daha şık ve ustaca hazırlanmış bir tabak görünümü verebilirsiniz.
Sıçrayan damlaları silin
Şıklığın altın kuralı hijyenik görünümdür. Tabaklama sırasında sıçrayan, bulaşan damlalar olabilir ancak sunum sırasında bunları mutlaka temizlemesiniz.