BLOG YAZISI

Somon Gravlax Tarifi (12 Kişilik)

somon gravlax

somon-gravlax-tarifidummy image

Leziz mi leziz somon tarif Neni Brasserie restorandan geliyor.

Somon Marine Malzemeleri

600 g kaya tuzu

20 g anason yıldızı

3 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu

3 adet yeşil limon kabuğu rendesi

3 adet limon kabuğu rendesi

3 adet kırmızı çiğ pancar rendesi

20 g tane karabiber

400 g toz şeker

2 kg somon fileto

Marinasyon

Malzemeleri karıştırıp, somonun altını ve üstünü karışım ile kaplayın ve buzdolabına koyup 24 saat bekletin. Daha sonra, buzdolabından çıkardığınız malzemeleri 1 saat suda bekletin ve süzün.

Somon Gravlax sos malzemeleri

20 g hardal

150 g zeytinyağı

3 adet yumurta sarısı

5 g sarımsak

3 g tuz 3 gr

1 g karabiber

500 g ıspanak püresi için baby ıspanak

Sos Hazırlanışı

Baby ıspanağı kaynayan suda 1 dakika haşlayıp süzün ve soğuk suda bekletin. Diğer malzemelerin tamamını mayonez kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra, ıspanağı soğuk sudan alıp süzün ve sıkarak suyunu çıkardıktan sonra hazırlanan sos ile birlikte blenderden geçirin.

Sunum Malzemeleri

Yeşil elma

Yenilebilen çiçek

Kırmızı soğan turşusu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ