BLOG YAZILARI

Sonbaharı Turuncusu: Bal Kabağı

bal kabağı

sonbaharin-turuncusu-bal-kabagi

Sonbahar geldiğinde sarılar, toprak renkleri ve turuncu tonları sarar her yanı. Mağaza vitrinlerinden tutun da mutfaklarımıza kadar. Yılda bir kez etrafta çokça gördüğümüz turuncu bir sebzeden bahsedeceğiz. Bal kabağı! Ünlü kahveciler bile menülerine bal kabaklı içecekler eklediğine göre biz de bal kabaklı nefis tarifler verebiliriz. Çorbası, tatlısı, böreği hatta makarnası bile yapılıyor bu sezonda. En çok tercih edilen bal kabaklı tarifler ise hemen aşağıda;

Bal Kabağı Çorbası

4-5 dilim bal kabağını soyup dilimleyerek tencereye koyun. Üzerine 2 litre su ekleyerek kaynamaya bırakın. Başka bir tencereye 1 adet soğan, 1 diş sarımsak ve rendelenmiş havucu ekleyin ve kavurun. Kavurduktan sonra tencerede kaynamakta olan bal kabağına ekleyin. Tuzu da ekleyerek bal kabakları tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşadıktan sonra karışımı blendırdan geçirin. Üzerine bir bardak süt ve yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra bal kabağı çorbanız servise hazır.

Bal Kabaklı Börek

Bal kabaklarını rendeleyin. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayarak yağlayın ve ardından ikiye bölün. Yufkalara dilediğiniz miktarda şeker serpiştirerek rendelediğiniz bal kabaklarını ekleyin. Yufkayı rulo haline getirerek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Bal Kabaklı Latte

Yarım dilim bal kabağını iyice haşlayın. Haşlanan kabakları küçük bir tencereye alın ve üzerine 1 bardak süt, toz zencefil, esmer şeker, tarçın ve vanilya özütü ekleyerek karıştırın. Isınan karışımın üstüne filtre kahvesi ekleyin ve bal kabaklı latteniz hazır. Miktarları kişi sayısına göre artırabilirsiniz.