BLOG YAZILARI

Yemek Malzemelerini Önceden Hazırlamak Mümkün mü?

Pratik Yemekelr

yemek-malzemelerini-onceden-hazirlamak-mumkun-mu

Mutfakta harcadığınız zamanı kısaltmak, lezzetinden ödün vermeden yemekleri daha lezzetli yapmak istiyorsanız yemeklerin malzemelerinin bir kısmını önceden hazırlamaya ne dersiniz?

* Yoğun bir iş temposuyla çalışıyorsanız ya da mutfakta geçirdiğiniz zamanı kısaltmak gibi bir hedefiniz varsa buzluk, sizin kurtarıcınız olacaktır.

* Sarımsak, soğan, biber doğranmış olarak buzlukta saklanmaya uygun sebzelerdir ve çoğu yemeğin temel malzemelerini oluşturdukları için her gün kullanabileceğiniz şekilde hazırlamak işinizi kolaylaştırır.

* Et ve tavuk suyunu da önceden hazırlayabilir, 6 ay kadar bir süre buzlukta bekletebilirsiniz. Pilav ve çorbalarınızı lezzetlendirmek için et sularından böyle kolay bir yolla faydalanmanız mümkün.

* Tencere yemeklerinizi, çorbalarınızı ikinci defa ısıtmadan, eğer kaldıysa kalanı buzlukta saklayarak dondurabilirsiniz. Bunun için buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz.