NEOLOKAL
“Geleneklerini bilmeyen ve sahip çıkmayanların geleceklerinin olmayacağına inanıyoruz. Geleceğimizi garanti altına almak için geleneklerimizin günümüz şartlarına uyarlanıp sürdürülebilir olması gerekir.” Neolokal'in bu manifestosunu masanızın üzerinde bulursunuz. Maksut Aşkar hem kendi restoranına yabancı şefler konuk ediyor hem de kendisi dünyaca ünlü restoranlara giderek yemekler yapıyor. Böylece Türkiye gastronomisini uluslararası platformlarda başarıyla temsil ediyor. Şef Aşkar'ın 2014 yılında bir zamanlar banka, bugün bir kültür mekânı olan 172 yıllık tarihi bir binada açtığı Neolokal, nerede olduğunun bilincinde bir araştırma mutfağı gibi çalışıyor. Son 18 yıl içinde yemek serüveni büyük değişim geçiren, deneyselden yerele yönelen Aşkar ekibiyle beraber, geleneksel Türk mutfağına modern teknikler ve yenilikçi bakış açısıyla yorumladığı yemeklerle imza atıyor. Paylaşmalık tadım menüsü de Neolokal'in felsefesini anlamak için birebir. Ne yerseniz yiyin her biri tüm yaratıcılığına karşın ürünün lezzetini, hafızanızdaki geleneksel tadı bulduğunuz yemekler. Çünkü tasarladığı birçok yemeğin temelinde, annesinin yaptığı yemeklerden izler var.

RESTORANI PAYLAŞ:

RESTORANA BİR EMOJİ BIRAK:

0%
0%
0%
0%
100%