BLOG YAZISI

Çeşit Çeşit Zeytinyağı

Zeytinyağı

cesit-cesit-zeytinyagi

Dünyanın en faydalı yağlarından biri olarak kabul ediliyor. Her gün yenilmesinde daha doğrusu içilmesinde bir sakınca olmadığına dair doktorların fikir birliği var. Elbette zeytinyağından bahsediyoruz. Tüm Ege, Akdeniz kıyı şeridinin, Güneydoğu Anadolu’nun bazı şehirlerinin, Karadeniz’e kıyısı olan Artvin’in, İznik’in hatta tarihi belgelerde yazılanlara göre bir zamanlar İstanbul’daki zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağı sadece lezzetiyle yemekleri tatlandırmamış aynı zamanda ülkemizde zarif bir kültürü de yaratmış.

Zeytinyağı, zeytinin yetiştiği bölgenin toprağından, ikliminden, havasından kısacası her şeyinden izler taşır. Aynı şarapta, kahvede olduğu gibi. Bu nedenle Kuzey Ege’nin zeytinyağı ile Akdeniz’in sıcak havasıyla yetişen zeytinlerin zeytinyağı birbirinden dağlar kadar farklıdır. Hatta sadece iklim değil çevredeki bitki örtüsünün sahip olduğu çeşitlilikten de etkilenir zeytinyağı. Portakalın çok olduğu bir bölgeden elde edildiyse elbette portakaldan da izler taşır. Tıpkı bademden, ıhlamurdan ve nicesinden taşıdığı gibi.

DEVAMI >>>

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ