BLOG YAZISI

Kaliteli Balı Nasıl Ayırt Ederiz?

Bal

kaliteli-bali-nasil-ayirt-ederiz

Şifası, lezzeti ile tarih boyunca insanoğlunun hayran olduğu bir besin bal. Yapımı ve kullanımı her daim ilgi çekiyor. Kimi zaman sarp kayalıkların arasından kimi zaman da kovandan toplanmış. Kısaca balın nasıl yapıldığına bakalım.

Kış mevsimi sonrası baharla birlikte nektar toplamak için çiçek özlerine yönelen arılar kovanlarına döndüğünde bu özleri peteklerin içine doldurmaya başlıyor. Zaman, çiçeğin özü ve arının salgısı ile bal oluşmaya başlıyor. Arıcılar veya petek balı doğada bulabilenler bu sürenin sonunda bal denilen özlü sıvıyı balmumunu sıyırarak ayırıyorlar. Sonrasında filtre etme işlemi var. Böylelikle tortular ayrıştırılıyor. Petek arıcılar tarafından yapıldığı gibi arının kendisi tarafından da yapılıyor. Doğal seyrine bırakılarak arının yaptığı petek en az bal kadar kıymetli.

DEVAMI >>>

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ