BLOG YAZISI

Bademli Elma Reçeli Tarifi

Reçel Tarifi

bademli-elma-receli-tarifidummy image
Malzemeler

450 gr kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş ekşi elma

300 gr toz şeker

200 ml su

Yarım limonun suyu

50 gr çiğ badem

2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü

Hazırlanışı

Çiğ bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın. İnce ve küçük parçalar şeklinde doğranmış elmaları ilave edin. Elmalar yumuşamaya başladığında bademi ve kuş üzümlerini ekleyin. 6-7 dakika daha pişirdikten sonra limon suyunu ilave edin. Reçeli ocaktan alın. Kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ