BLOG YAZISI

Bir Klasik: İnci Pastanesi

İnci Pastanesi

bir-klasik-inci-pastanesidummy image

İnci Pastanesi, bugünlerde yeni yerinde istiklal Caddesi Mis Sokak’ta nefis tatlılarını müdavimleriyle buluşturmaya devam ediyor.

İstanbul ve Beyoğlu’nun simgelerinden biri haline gelen İnci Pastanesi, 1940’lı yıllarda pastacı Luka Zigoris ve bir ortağının GS Lisesi karşısında kiraladıkları bir dükkânda profiterol adını verdikleri bir pastayı yapmalarıyla çalışmalarına başlıyor. 80 yıllık bir geçmişin ilk adımları bu profiterolün çok sevilmesi sayesinde atılıyor.

Zigoris’in yaptığı profiterolün sırrı, içindeki dolgu kremasının çikolatayla seyreltilip sos olarak üzerine dökülmesi. Bu şahane lezzetin alışkanlık yapıyor ve bir daha yeme isteği uyandıracak kadar lezzetli. 1960 yılında İnci Pastanesi’nin sahibi Zigoris’in vefat etmesiyle Musa Ateş işleri devralmış. Şu an Mis Sokak’ta 4 katlı bir binada hizmet veriyorlar. Pastanenin düzeni hiç değişmiyor. İçeri girdiğiniz anda yan yana tabaklarda dizilmiş profiteroller hemen dikkat çekiyor ve istediğinizi self servis olarak alabiliyorsunuz. Sadece profiterol değil, milföylü pastası da çok tercih edilenlerden. Farklı tatlı, tuzlu çeşitleri de mevcut.

Taksim’e yolunuz düştüğünüzde tatmadan ya da bir daha yemeden dönmeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ