BLOG YAZISI

Buğdaylı ve Kurutulmuş Biberli Yoğurt Çorbası Tarifi

Buğday Çorbası Tarifi

bugdayli-ve-kurutulmus-biberli-yogurt-corbasi-tarifidummy image

İftara sıcak ve doyurucu bir başlangıç yapmak isteyenler için…

Malzemeler

1 su bardağı aşurelik buğday

4 su bardağı su

200 gr süzme yoğurt

1 yumurta sarısı

Tuz

3 yemek kaşığı zeytinyağı

6-7 parça güneşte kurutulmuş acı biber

1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Buğdayı yıkayıp süzün. Suyu ekleyip bir gece bu şekilde bekletin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Süzme yoğurdu yumurta sarısı ile çırpın. Buğdayın pişme suyundan birkaç kaşık ekleyip ılınmasını sağlayın. Buğdayın üzerine ekleyip 5-7 dakika pişirin. Tuzla tatlandırın. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberleri ekleyin ve birkaç dakika kızartın. Naneyi ekleyip tavayı ocaktan alın. Biberli ve naneli yağı çorbanın üzerine gezdirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ