BLOG YAZISI

Geleneksel Bir Miras: Keşkek Tarifi

Keşkek Tarifi

geleneksel-bir-miras-keskek-tarifidummy image

Anadolu mutfağının en çok sevilen yemeklerinden biri olan keşkek, besleyici özelliğinden dolayı özellikle iftarların en gözde yemeklerinden biridir. Bir tören yemeği olan keşkek, tok tutma özelliği olduğu için sahurda da yenilebilir. Tavuk etli olarak da hazırlanabilir.

Malzemeler

500 gr aşurelik buğday

2 litre su

1 büyük boy soğan

250 gr kemiğinden ayrılmış gerdan eti

100 gr tereyağı

Tuz

Yapılışı

Buğdayı yıkayıp iki litre suyla ıslatın. Sabaha kadar bu şekilde bekletin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Eti ekleyip pişirmeye devam edin. Buğdayı suyuyla birlikte ilave edip 1.5 saat boyunca kısık ateşte arada bir tahta kaşıkla dibinden iyice karıştırıp pişirin. (Su azalırsa az miktarlarda sıcak su ekleyebilirsiniz) Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ