BLOG YAZISI

İstanbul’un Sevilen 5 Balıkçısı

İstanbul'un Balıkçıları

istanbulun-sevilen-5-balikcisidummy image
Kıyı

Kıyı, İstanbul’un ‘iyi balık, iyi servis, iyi meze’ özelliklerini taşıyan balık restoranlarının başında gelir. Bu başarının ardında kullandıkları malzemelerin kalitesi kadar, yıllardır yemeklerin aynı ustalar tarafından hazırlanması yatar. Açıldığı günden beri her zaman özenli, temiz ve şık olan Kıyı’nın muhteşem Boğaz manzarası da bir diğer artısı. Tarama, lakerda, mevsiminde fırında pişirilerek hazırlanan karamelize ayva ve kabak tatlıları sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

Yelken

Yeniköy sahilde, kara tarafında yer alan Yelken, balık sever aileler için isabetli bir seçim. Kapalı ve açık alanları, güzel bahçesi, çocuk oyun odasıyla farklı ihtiyaçlara cevap veriyor. Yelken’in menüsünde klasik mezeler ve tuzda balık gibi klasiklerin yanı sıra kadayıfa sarılı karides, ahtapot, karides ve midyeli spagetti gibi farklı yemekler de bulunuyor.

Yüksel Balık

Sabahın erken saatlerinde halden balık ve deniz ürünleri alma geleneğini sürdüren, bir Yeşilköy klasiği olan Yüksel Balık’ın son iki yıldır Tarabya’da da bir şubesi var.

Sıcak ve soğuk meze çeşitleriyle, lakerdasıyla beğenilen Yüksel Balık’ın en öne çıkan özelliği, balık pişirmedeki başarısı.

Balıkçı Kahraman

Rumeli Kavağı’nda 1996’dan beri hizmet veren Balıkçı Kahraman’ın sahibi Kahraman Altun başta olmak üzere tüm ekip Trabzonlu.

Kahraman’ın imza yemeği tandır ateşinde pişirilen kalkan balığı. Tereyağında karides ve ızgara kalamarı da başarılı.

Bebek Balıkçısı

20 yıldır zarif, abartısız dekorasyonu, Boğaz’ın en güzel noktalarından Bebek Koyu manzarası, en önemlisi de yalın ve lezzetli yemekleriyle konuklarını ağırlıyor. Bebek Balıkçısı’nın en büyük özelliği mezelerden zeytinyağlılara, kabuklulardan balıklara ne seçilirse seçilsin, tüm yenilenin gerçek lezzetinin alınacağı az sayıda balıkçıdan biri olması.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ