BLOG YAZISI

Karnabaharlı ve Kerevizli Pilav

Pilav Tarifi

karnabaharli-ve-kerevizli-pilavdummy image
Karnabaharlı ve Kerevizli Pilav

6 Kişilik

Malzemeler

1 orta boy kereviz

1 küçük boy karnabahar

Tuz

Pilav İçin

1 su bardağı baldo pirinç

1 adet taze soğan

2-3 dal dereotu

2-3 dal maydanoz

2-3 dal nane

40 gr sade yağ

1,5 su bardağı et suyu

Tuz

Baharatlı Galeta Unu

3 yemek kaşığı galeta unu

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı toz zerdeçal

Yarım çay kaşığı tuz

Sarımsaklı Zeytinyağı

8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

Hazırlanışı

Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Yıkayıp süzün. Taze soğan, maydanoz, nane, dereotunu temizleyip ince doğrayın. Sade yağı tencerede eritip pirinci 2-3 dakika kavurun. Yeşillikleri, tuzu ve et suyunu ilave edip pirinç taneleri yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ve demlendirin. Küçük parçalara ayırdığınız karnabaharı ve aynı büyüklükte kare şeklinde doğradığınız kerevizi tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzgece alıp süzün. Galeta unu, irmik, kırmızı toz biber, zerdeçal ve yarım çay kaşığı tuzu yayvan, kenarları yüksek bir kapta karıştırın. Karnabahar ve kerevizleri ekleyip harçla iyice harmanlayın. Buladığınız sebzeleri harcın içinden alın. Sarımsakların kabuğunu temizleyip ikiye kesin. Zeytinyağını fırın tepsisine döküp her yanına sürün. Sarımsakları ekleyip 180 derecede ısıtılmış fırında 2 dakika ısıtın. Sarımsakları tepsinin içinden alın.

Sıcak tepsiye harca bulanmış sebzeleri döküp hızlıca sallayın. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip sebzeleri 10 dakika pişirin. Sebzelerin diğer tarafını çevirip 10-15 dakika daha pişirin. Sebzeleri demlenmiş pilavın üzerine ekleyip servis yapın.

Öneri

Karnabahar ve kereviz miktarlarınız bu tarif için fazla geldiyse panelenmiş olarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Pane harcında kullanacağınız malzemeleri kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ