BLOG YAZISI

Sahlepli Dondurma Tarifi

Sahlepli Dondurma Tarifi

sahlepli-dondurma-tarifidummy image
Malzemeler

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı saf sahlep

Hazırlanışı

Sütü tencereye alıp orta ateşte ısıtmaya başlayın. Süt kaynadıktan sonra şeker ve sahlebi ekleyip hızlıca karıştırın. Yaklaşık 10 dakika süreyle karıştırmaya ara vermeden pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp ara sıra karıştırarak ılınmasını sağlayın. Oda ısısına sahip olan karışımı metal bir kabın içine doldurun.

Üzerini streç film ile kapatıp derin dondurucuda 1 saat bekletin. Çatalla ezerek karıştırdıktan sonra üzerini tekrar streç film ile tekrar kapatıp derin dondurucuda bekletmeye devam edin. Bu işlemi 5 kez tekrarlayın.

Sürenin sonunda dondurma hazır. Afiyet olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ