Gaziantep Mutfağını Özel Kılan 5 Yemek
Beyran Çorbası
Antep’te başlangıç olarak yenilen ve bir çorba olan Beyran, aslında başlı başına bir yemek. Etli ve acılı bir çorba olan Beyran, Antep’te en çok sabahları tüketiliyor.
Yuvalama
Çorbalardan devam edelim. Bir kaşığa 40 tane köfte sığdırabilecek kadar küçük, yuvarlak köftelerden oluşan yuvalama çorbası özellikle bayramda yapılan yemeklerden biri.
Nohut Dürüm
Nohut dürüm için Antep’in ayak üstü yenen yemeklerinden biri diyebiliriz. Lavaşın içerisine nohut, maydanoz ve soğan dürülür ve eşsiz bir lezzeti vardır.
Simit Kebabı
Antep demek kebap ve et demek. Simit adı verilen ince bulgur ve zırh kıyması ile yapılan simit kebabı, fıstıklı yoğurt eşliğinde servis edilen, Antep’in en çok sevilen etli yemeklerinden biri.
Katmer
Çıtır çıtır bir yufka, bol fıstık, yanında kaymak ve dondurma. İncecik açılan yufkayla yapılan katmer, Antep’in hemen her sokağında bulabileceğiniz bir tatlı.
Antep’e gittiğinizde İncili Gastronomi Rehberinde de kendine yer bulmuş uğramanız gereken 3 lezzet noktası;
Katmerci Zekeriya Usta
Çukur Mahallesi, Körükcü Sokak, B. Hilmi Geçidi No: 16/C-D Sahinbey Gaziantep
Lazord Street Food/ Suriye Mutfağı
Sarıgüllük Zübeyde Hanım Bulvarı No: 20/ 22 Şehirkamil -Gaziantep
Üstün Fıstıkçılık
Karatarla Mahallesi Eski Saray Caddesi No:12/A Şahinbey Gaziantep