BLOG YAZILARI
Antep Fıstıklı ve Kaymaklı Kek
Kek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı süt
100 gr kaymak
250 gr bademli sütlü çikolata
200 gr tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığının ucu kadar vanilya tohumu
100 gr boz Antep fıstığı
Hazırlanışı
Fırını 170 derecede ısıtın. 30x30 cm ebatlarında bir kek kalıbının içine tereyağı sürün. Un, kakao ve karbonatı hamur çırpma kabına eleyin. Kaymağı tavaya alıp ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ocağın üzerinden alıp rendelenmiş sütlü çikolatayı ekleyip karıştırın. Sütü ve kaymağı ilave edip iyice karıştırın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir kapta çırpın. Yumurtaları ve yumurta akını teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu ve kaymaklı karışımları değişimli olarak çırpılmış yumurtalı karışımına ekleyin. Antep fıstıkları ve vanilya tohumlarını ilave edip kek harcını içine yağ sürdüğünüz kalıba doldurun. Kalıbı sıcak fırına yerleştirip 35-40 dakika pişirin. Keke bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Batırdığınız kürdan temiz kalıyorsa kek pişmiştir.
Bol çikolatalı ve Antep fıstıklı bu kekin üzerine isterseniz çikolata sos dökerek servis edebilirsiniz. Sosu bitter çikolata ile hazırlamanızı tavsiye ederiz.