Mutfak şefinin mutfağa bakış açısını yansıttığı ve şefin deneyimini her tabakta ayrı ayrı hissettiğiniz restoranlara ilgi büyük. Biz de sizler için bu yazımızda güzel İzmir'in gidilesi 2 şef restoranını tanıttık.
Türkiye'nin yaratıcı şeflerinden biri olan Şef Kemal Demirasal, Alaçatı'ya tepeden bakan bir noktada açtığı Yek adlı restoranında, deniz ürünleri ve sebze ağırlıklı malzemelerle Ege mutfağını yorumluyor. Birçok iyi şef gibi o da sürekli yeni lezzetler deneyip misafirlerini mutlu etmeyi önemseyenlerden. Ortaya atıştırmalıkların öne çıktığı menüde keçi peynirli kabak çiçeği, mavi kuyruk karides, humus sucuk, şarap soslu midye, deniz ürünlü taze makarna gibi lezzet çıtası yüksek yemekler var.