BLOG YAZISI

Bir Kilerde Bulunması Gerekenler

mutfak kiler

bir-kilerde-bulunmasi-gerekenler
dummy image

İşte size kilerinizi gözden geçirmeniz için bir fırsat. Kilerinizde mutlaka olması gereken yiyecekleri sıraladık;
Öncelikle kiler düzeninden bahsedelim. Kilerinizi kuru, serin, nem almayan bir alan ya da böyle bir dolap olarak belirleyebilirsiniz. Birbirinin aynı kavanozlar şık bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Elbette mika ya da farklı malzemeden saklama kapları da tercih edebilirsiniz; ancak sağlık açısından cam kavanozlar tercihiniz olsun. Kavanozların silindir şeklinde olması yerden de tasarruf etmenizi sağlar.
Kilerde bulunacak yiyecekleri kategorilendirerek belirlemeniz işinizi kolaylaştırır. Baharatlar, yağlar, kuru baklagiller, kurutulmuş ürünler, yeni mevsim için hazırlananlar, hububat ürünleri gibi basit bir sınıflandırma yapalım. Tüm bu yiyecekleri kendi içerisinde aynı şekilde dizerseniz bulması da kolaylaşır. Kileri düzenlemek için öncelikle tüm malzemeleri ortaya çıkarın ve kavanozlara dizmeye başlayın. Ürünleri, son kullanma tarihi yaklaşanlar, son kullanma tarihine çok olanlar, daha az kullandıklarınız, daha çok kullandıklarınız şeklinde ayırın. Böylece hangi ürünü öne ya da arkaya koymanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Kilerinizi 3 ayda bir, özellikle mevsim değişimlerinde tekrar gözden geçirmeyi ihmal etmeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ