BLOG YAZILARI
Bu Püf Noktaları Mutfakta Hayat Kurtarıyor
Püf Noktaları
Hem yemeklerinizi daha leziz hale getirmek hem de mutfakta daha pratik yöntemlerle yemek yapmak istiyorsanız, belki de ihtiyacınız olan şey birkaç püf noktasıdır.
Yumurta kabukları dert olmasın
Yumurtalarınızı haşlarken suyun içerisinde bir dilim limon veya bir çay kaşığı kabartma tozunu suyun içerisine ekleyin.
Sebzeli börekler için
Böreğinizi ıspanak, pazı, pırasa gibi sebzelerle yapacaksanız sulanmasını önlemenin bir yolu var. Malzemelerinizi hamur ya da yufkanın içerisine koymadan önce biraz unlayın.
Ekmekleriniz parçalanmasın
Bunun için tek yapmanız gereken; ekmeği ters çevirerek kesmeniz. Denemelisiniz.
Pişmiş patateslere buz banyosu
Haşlanmış patatesleri soymayı sevmiyoruz. O zaman 3-5 dakika kadar buzlu suda bekletiyoruz. Kabukları kolayca ayrılıyor.
Balıklar ızgaraya yapışmasın
Hem balıklarınız mangala yapışmasın hem de lezzeti artsın istiyorsanız balığın altına limon dilimleri dizebilirsiniz.