BLOG YAZILARI
Çikolatasına Kalp Dayanmaz: İzmir Bomba Tarifi
İzmir Bomba
Bombanın ünü, İzmir’in sınırlarını aşmış durumda. Eğer hala yemeyenleriniz varsa dışı incecik hamur, içi akışkan çikolatalı bu leziz tatlıyı yapmanız için tam şuraya bir tarif bırakıyoruz.
1 kavanoz kakaolu fındık ezmesi
250 gr. tereyağı
3,5 kaşık yoğurt
¾ çay bardağı sıvı yağ
Bir paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İlk olarak bir kabın içine daha önceden eritmiş olduğumuz tereyağını ve sıvı yağı koyalım. Daha sonra kabartma tozunu ve yoğurdumuzu ilave edelim ve yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Elde etmiş olduğumuz hamuru düz bir zemin üzerinde merdane ile incecik olacak şekilde açalım ve büyük bir kalıp yardımıyla hamuru keselim. Açmış olduğumuz hamur kalıplarının içerisine 1 – 1,5 tatlı kaşığı kadar kakaolu fındık kreması ya da pralin koyalım ve kenarlarını kapatarak avuç içimizde yuvarlayalım. Bu noktada ince açtığımız hamurun dağılmaması için dikkatlice davranmamız gerekmektedir. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirelim ve fırını 200 derece olarak ayarlayalım. Fırın istenilen sıcaklığa ulaştığında yaklaşık 8 – 10 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.