BLOG YAZISI

Daha Lezzetli Zeytinyağlılar İçin Bunlara Dikkat Edin

Zeytinyağlılar

daha-lezzetli-zeytinyaglilar-icin-bunlara-dikkat-edin
dummy image

Mevsim bize zeytinyağlı yemekler pişirmek için onlarca seçenek sunuyor. Yaz sıcaklarıyla birlikte ağır ve etli yemeklerden uzaklaşmak kaçınılmaz olunca, mutfakta zeytinyağlılara daha çok yer verir olduk. Peki bu birbirinden güzel sebzeleri lezzetli bir zeytinyağlı yemeğe nasıl dönüştürebilirsiniz?

Öncelikle mevsiminde sebzeler seçmeye özen gösterin. Bu mevsimde bolca semizotu, enginar, bakla, bezelye, barbunya, taze fasulye bulmak mümkün. Bunun yanı sıra zeytinyağınızın kalitesini de göz ardı etmeyin. Yani; malzeme seçiminiz önemli. Diğer yemeklerin aksine zeytinyağlılar önceden kavrulmadan pişirilir. Sebzenizi ve yemeğin içerisine girecek soğan, domates, biber gibi malzemeleri çiğden ve üst üste tencereye koyun. Zeytinyağı, tuz ve dilerseniz limon dilimlerini de ilave edin. Su ilave etmek yerine kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakın. Domates ve soğanın bol kullanılması yemeğinizi lezzetlendirir. Bir çay kaşığı şeker de ekleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Meyhane, İstanbul
>
Geleneksel Mutfak, Ankara
>
Et Lokantası / Kebapçı, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, Bodrum
>
Balık Lokantası, İzmir
>
Geleneksel Mutfak, İzmir
>
Sokak Yemeği Restoranı, Bodrum
>
Et Lokantası / Kebapçı, Bodrum
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Meyhane, İstanbul
>
Geleneksel Mutfak, Ankara
>
Et Lokantası / Kebapçı, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, Bodrum
>
Balık Lokantası, İzmir
>
Geleneksel Mutfak, İzmir
>
Sokak Yemeği Restoranı, Bodrum
>
Et Lokantası / Kebapçı, Bodrum
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

a-la-vita-pizza
A La Vita Pizza

Antalya - Muratpaşa

lokanta-mia-ev-yemekleri
Lokanta Mia - Ev yemekleri

Antalya - Muratpaşa

arka-pizza
Arka Pizza

Bodrum - Muğla

buber-cigerci
Büber - Ciğerci

Bodrum - Muğla