BLOG YAZILARI
Etleri Sağlıklı Saklamanın Yöntemleri
et saklamak
• Eti, sağlığımızı tehdit etmeyecek şekilde saklamak oldukça önemli.
• Etler derin dondurucuda -18 derecede rahatlıkla ve uzun süre saklanabilir.
• Buzdolabında ise -2 derecede 1 haftadan fazla saklanmamalıdır.
• Etleri buzluğa koymadan önce kuşbaşı, kıyma gibi küçük parçalara bölmeniz tavsiye edilir.
• Böldüğünüz parçaları tek pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koymayı ve hava almayacak şekilde paketlemeyi ihmal etmeyin.
• Donmuş ürünlerin çözülüp tekrar dondurulması çeşitli mikroorganizmaları açığa çıkardığından önerilen bir yöntem değil.
• Özellikle büyük parçalar buzdolabında üst üste şeklinde bekletilirse iç kısımda kalanlar yeterince soğumadığından bozulmalar ortaya çıkabilir.