BLOG YAZILARI
Etleri Sağlıklı Saklamanın Yöntemleri
et saklamak
![etleri-saglikli-saklamanin-yontemleri](https://image-inciligastronomirehberi.hurriyet.com.tr/blog-desktop/c42a7287-75d2-8b6c-9262-8f02f30a8f37.jpg)
• Eti, sağlığımızı tehdit etmeyecek şekilde saklamak oldukça önemli.
• Etler derin dondurucuda -18 derecede rahatlıkla ve uzun süre saklanabilir.
• Buzdolabında ise -2 derecede 1 haftadan fazla saklanmamalıdır.
• Etleri buzluğa koymadan önce kuşbaşı, kıyma gibi küçük parçalara bölmeniz tavsiye edilir.
• Böldüğünüz parçaları tek pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koymayı ve hava almayacak şekilde paketlemeyi ihmal etmeyin.
• Donmuş ürünlerin çözülüp tekrar dondurulması çeşitli mikroorganizmaları açığa çıkardığından önerilen bir yöntem değil.
• Özellikle büyük parçalar buzdolabında üst üste şeklinde bekletilirse iç kısımda kalanlar yeterince soğumadığından bozulmalar ortaya çıkabilir.
ARŞİV
![İNCİLİ VİTRİN](/images/single_inci.png)