BLOG YAZILARI

Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

Yoğurt Mayalamak

evde-yogurt-yapmanin-puf-noktalari

Bağırsak dostu, probiyotik ve kalsiyum kaynağı, sağlıklı yiyeceklerin başında gelen yoğurdu evde yaptığınızda faydalarına daha fazla ulaşmanız mümkün. İşte evde yoğurt mayalamanın püf noktaları;

Sütünüzün tam yağlı olmasına dikkat edin. Bu, kıvamı tutturmanız için önemlidir.

Sütü 5 ila 7 dakika arasında kaynatın. Taşma ihtimaline karşın başında bekleyebilir ve aralıklı olarak karıştırabilirsiniz. Kaynadıktan sonra ısıyı düşürmelisiniz.

Mayalama ısısı 43-44 derecedir. Dereceniz yoksa serçe parmağınızla bu ısıyı anlamanız mümkün. Serçe parmağınızın sütün sıcaklığına dayanabilir derecede olması gerekir.

Mayalama işleminde en önemli şey mayanın doğal yoğurt olmasıdır.

Maya olarak kullanacağınız yoğurttan alın ve sütün içerisine ekleyip dipten bir iki defa karıştırın.

3 lt. süt için 60 gr. maya kullanabilirsiniz.

Mayaladığınız süt dolu tencereyi ağzı hava almayacak şekilde sımsıkı kapatın ve sarın. Çift kat bezle sarmanız mayalanması için iyi olacaktır. Tencereyi sarsmamaya özen gösterin.

Yaklaşık 4-5 saat tencereyi olduğu yerde mayalanmaya bırakın ve ağzını açtığınızda mayalandığını gördüyseniz buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 1 gün dinlendirdikten sonra yoğurdunuz hazır. Afiyet olsun.