Seveni de sevmeyeni de çok. Ama; farklı tüketim şekillerine olanak tanımaları ve faydalarıyla kışın mutlaka tüketmeniz gereken iki sebze: Pırasa ve brokoli.
Brokoli, bağışıklık sisteminin en sağlıklı destekleyicilerinden biri. Vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, vücudun pH seviyelerini dengelemeye destek olan alkali bir sebze. Çiğ ve pişmiş olarak tüketilebilir. Hafif buharlanarak hazırlanması en pratik ve ideal tüketme yöntemidir. İster çorbasını pişirebilir, ister buharda pişirerek salatalarınıza ilave edebilirsiniz. Haşlanmışı ise zeytinyağı, pul biber, limon ve tuzdan oluşan bir sos ile buluştuğunda şahane bir lezzete dönüşür.
Soğan ve sarımsakla aynı ailede bulunan pırasa, faydaları nedeniyle uzmanların sık tüketmemiz gerektiğini söylediği sebzeler arasında yer alıyor. Pırasa, sindirim sistemini düzenleyen lif bakımından zengindir ve düşük kalorisi nedeniyle diyet yapanlar tarafından da tercih edilebilir. A, C, K ve B6 vitaminleri için çok iyi bir kaynak olan pırasayı zeytinyağlı, etli tencere yemeği olarak tüketebileceğiniz gibi sabah kahvaltılarında yumurtaya ilave ederek de yiyebilirsiniz. Pırasalı bir omlet güne doyurucu bir başlangıç yapmak için iyi bir seçenektir. Aynı zamanda pırasayı böreklerinizin içinde de kullanarak alternatif bir türketim de tercih edebilirsiniz.