BLOG YAZILARI

Ghee Yağı Nedir?

Ghee Yağı

ghee-yagi-nedir

Sadeyağ olarak da bilinen ghee, yüzyıllardır Anadolu ve Kafkas sofralarında yer alan mucizevi bir besin. Hindistan ve Afrika’nın belirli kesimlerinde de uzun süredir biliniyor ve kullanılıyor. Lezzetinin saflığı bir yana sağlığa olan katkıları günümüzde yeniden keşfedilmeye başlanan ghee, tereyağının belirli bir ısıda ısıtılıp içinde bulunan sütün arındırılmasıyla elde edildiği için sonradan ısıtılıp kullanıldığı sırada tereyağı gibi köpürmüyor. Yanmayan ve tortu oluşturmayan bir yağ.

Arıtılmış tereyağı da denilen ghee’nin yanma derecesi tereyağına göre daha yüksek. Süte duyarlı olanların rahatlıkla tüketebileceği bir besin. Yağda eriyen A ve E vitaminlerince de çok zengin.

Baharatların etki değerlerini daha fazla yükseltmek için ghee ile kavurup yemeklerinizde kullanabilirsiniz.