BLOG YAZILARI
İstanbul'un En iyi Şef Restoranları
En iyisi, İstanbul
Zengin Türk mutfağının restoran kültürüne yansıması zaman içerisinde oldu. Artık dünya çapında olarak değerlendirilebilecek şef restoranlarımız ve tadı damaklarda bırakan lezzetlerimiz var. Sizler için İncili Gastronomi Rehberi'nde yer alan farklı incilere sahip İstanbul'un önde gelen iyi şef restoranlarından bir seçki yaptık.
Mikla (5 İnci)
Mehmet Gürs, geçmişi geleceğe taşıyarak, kendinden sonra açılan birçok restorana yol gösterici olan ‘Yeni Anadolu Mutfağı' konseptini başarıyla kurguladı. Anadolu'nun geleneksel mutfağını bozmadan, şef dokunuşlarıyla günümüze uyarladı. Seçilen malzemelerin uyumla harmanlandığı, yaratıcılık ve lezzet çıtasının yüksek olduğu yemekler, mevsimlere göre değişen menü, sunum ve servisteki yetkinlik Mikla'ya gidenlere gastronomik bir deneyim yaşatıyor. Mikla'da lavaş, kuş boku fıstık humusu, tahin, gözleme, bolet mantarı, kuzukulağı, tuzlu yoğurt, balık yumurtası, arapkızı elma, Zile pekmezi, yabani lahana gibi menüdeki hemen her tabağın içindeki malzemelerle tam bir Anadolu lezzet turu yapabilirsiniz.
Nicole (4 İnci)
Butik bir şef restoranı olan Nicole'ün mutfağının gücü, Aylin Yazıcıoğlu'nun tutkuyla bağlı olduğu mevsimsellik ve sürdürebilirlik ilkelerinden kaynaklanıyor. Yaratıcılığı, ekolojik pazarlardan seçilen sebzeler, balık pazarından günlük yerli deniz ürünleriyle hazırlanan tüm tabakların arkasındaki emek, ince tasarım ve düşünce, Nicole'ün yaşam felsefesiyle bütünleşiyor. Yazıcıoğlu aynı zamanda müthiş bir tatlı ustası. Servisini kimselere bırakmadığı ‘Meyveli Milföy' Nicole'ün imza tabaklarından.
Yeni Lokanta (4 İnci)
Şef Civan Er'in 2013 yılında açtığı Yeni Lokanta, geleneksel mutfağımızdan örnekleri hafızalarımızdaki tatlarını bozmadan bir üst lezzete taşıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen malzemeleri, geleneksel pişirme yöntemlerini kullanarak yorumluyor. Kuru patlıcanlı mantı üzerinde yanık yoğurt, cevizli Antep sucuğu, ılık barbunya püresi, zahterli humus, hellimli köfte, karidesli kabak çiçeği kızartması, odun ateşinde kaburga ve asma yaprağında paçanga müdavimlerini yaratmış tatlar arasında.
Fauna (3 İnci)
Açıldığı ilk günden itibaren kalite ve lezzet çıtasını yükseltmeye devam eden Fauna, yemek kültürüne, doğadaki sürdürülebilirliğe, kullanacağı malzemenin adil üretilmesine, mümkünse organik olmasına önem veriyor. Sıfır numara irmikle hazırladıkları dolgulu makarna çeşitleri, mevsime göre sebze tabakları, sorbe çeşitleri ve özel reçete ile hazırlanan Maylobi, denenmeyi fazlasıyla hak eden lezzetlerden birkaç tanesi.
Can Oba (2 İnci)
Uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra 2013 yılında İstanbul'a dönen Can Oba, Sirkeci'de tarihi Hoca Paşa Sokağı'nda esnaf lokantalarının arasında, beş masalı, kendi adını taşıyan bir şef restoranı açtı. Genellikle bulduğu taze malzemeye göre tasarladığı menüde dört beş ana yemek, iki çeşit tatlı yer alıyor. İmza yemekleri, lezzeti kadar tasarımıyla da ilgi çekiyor.
Ortamı ile birkaç saat kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayan, şef dokunuşlarıyla damaklarınızı farklı lezzetlerle buluşturan bu restoranlar, hem gurmeleri hem de özel bir geceyi şahane lezzetlerle taçlandırmak isteyenleri bekliyor.