BLOG YAZILARI
Lezzetli Ve Güzel Bir Kek Yapmak Sandığınızdan Daha Kolay
Kek
Kışın soğuk ve karanlık havasını, bir fincan kahve ve yanında da bir dilim kek ile ısıtıp güzelleştirmek istemez misiniz? ''Ben mutfakta çok yeteneksizim, yaptığım kek hiç kabarmıyor!'' diyenlerdenseniz bu öneriler ile siz de bir kek ustasına dönüşeceksiniz!
Ölçülere birebir uymak ile işe başlayın
Lezzetli bir tatlı yapmanın en basit ve pratik yöntemlerinden birisi malzemelere ve ölçülere birebir uymaktır. Kek yapmaya başlamadan önce tarifteki tüm malzemelerin evinizde bulunduğundan emin olmalısınız. Yumurta, kabartma tozu ve şeker... Tarifteki gramları tutturabilmek için hassas mutfak tartılarından yararlanabilirsiniz. Hassas tartınız yoksa satın almanızı tavsiye ediyoruz.
Lezzetli ve kabarmış kekin en iyi dostları: Un ve yumurta
Kek demek un ve yumurta demek. O nedenle kabarık ve lezzetli bir kek yapmak istiyorsanız tarifteki yumurta ve un oranına birebir uymalı, bu karışımı iyice birbirine yedirmelisiniz. Kekinizin güzel bir şekilde kabarması ve kıvamlı olması için unun doğru oranda eklenmesi ve doğru şekilde karıştırılması gerekmektedir. Kekinizin güzel bir şekilde kabarmasını istiyorsanız unu eleyerek ekleyebilirsiniz. Böylece un havalanarak diğer malzemeler ile çok daha iyi şekilde karışacaktır.
Malzemeler için anahtar kelime: Oda ısısı
Malzemelerin miktarı kadar önemli bir diğer nokta da kullanılan malzemelerin ısısı. Keke katacağınız tereyağı ve yumurtaların oda ısısında olması çok önemli. Bu nedenle yumurtalarınızı ve tereyağını buzdolabında muhafaza ediyorsanız, dolaptan çıkartıp oda ısısına gelene kadar bekletmeniz kekinizin lezzeti için önemli olacaktır.
Fırın sıcaklığına dikkat!
Klasik bir kekin pişme derecesi 170-180 derecedir. Kekinizin dışı kadar içinin de güzel bir şekilde pişmesi ve dengeli bir şekilde kabarması için fırınınızı önceden ısıtmanız gerekir. Soğuk bir fırına konulan kek büyük bir ihtimal ile lezzetsiz ve tatsız olacaktır. Bir kekin pişme süresi yaklaşık 25 dakikadır.
Bu süre zarfında sürekli fırın kapağınızı açıp kapatmayın. Bu kekin sürekli hava almasına neden olacaktır. Kekinizin iyi bir şekilde pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdandan yararlanabilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz bir şekilde çıkıyorsa, kekiniz iyi bir şekilde pişmiş demektir.
Malzemeler için olduğu gibi kek için de temel kavramlardan birisi oda ısısıdır. Fırından çıkan kekinizi bir süre oda ısısında bekletmeniz, daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Şimdi kahvenizi demleyebilir, yaptığınız kekten bir dilim keserek kendinizi şımartabilirsiniz. Gözünüzü korkuttuğunuza değmedi değil mi? Artık siz de bir kek ustasısınız!