BLOG YAZILARI
Maydanozlu Palamut
Palamut Tarifi
Sonbaharın sevilen balıklarından biri olan palamut halen tezgahlarda bol. Zamanı geçmeden tavası, şişi, pilakisi, papaz yahnisi, kağıt kebabını denerken tarifini verdiğimiz maydanozlu köftesini hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Yapımı kolay olan bu reçeteyi damak tadınıza uyan başka malzemelerle özellikle de kış sebzeleriyle zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler
2 adet palamut
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Palamutları fileto şeklinde hazırlayıp derilerini çıkarın. Kılçıklarını dikkatlice temizleyin. Maydanozu ince doğrayın. Balık eti ve soğanı keskin bir bıçakla kıyın (aynı işlemi mutfak robotunda yapabilirsiniz. Ancak bıçakla kıyılmış balık köftesinin kendine daha özgün bir lezzeti olacaktır). Ufalanmış ekmek içini tavada veya fırında hafifçe kıtırlaşana kadar kızartın. Balık eti, ekmek içi, tuz, karabiber, mümkünse acı toz biber ve yeşillikleri ekleyip yoğurun. 1 cm kalınlığında ve 10 cm çapında köfteler hazırlayın. Dilerseniz aynı kalınlıkta fakat daha büyük bir köfte hazırlayıp yuvarlak bir tepsinin içine köfteyi yerleştirerek fırında pişirebilirsiniz. Tavada pişirmek için 10 cm büyüklük ideal. Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.