BLOG YAZILARI

Narenciye Kabuklu ve Çam Fıstıklı Enginar Salatası

Enginar Salatası Tarifi

narenciye-kabuklu-ve-cam-fistikli-enginar-salatasi

Farklı bir salata tarifi arayışında mısınız? Öyleyse hem kendiniz hem de misafiriniz için önerimiz olan bu salatayı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

6 adet çanak enginar

Limonlu su

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 diş sarımsak

2 soğan

Yarım portakalın iri rendelenmiş kabuğu

Yarım limonun iri rendelenmiş kabuğu

50 gr çam fıstığı

Tuz

Hazırlanışı

Enginarları dört parçaya kesip kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağının yarısını tavaya alıp ısıtın ve soğan, sarımsağı kısık ateşte kavurun. Enginarları ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzla tatlandırın. Narenciye kabuklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Çam fıstıklarını kalan zeytinyağında kavurun. Enginarın üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.