BLOG YAZILARI
Pilav Yaparken Yapılan 5 Hata
Pilav
Pilav, şüphesiz ki Türk mutfağında en çok pişirilen ve tüketilen yemeklerden biri. Hem tek başına tüketilen, hem ana yemeğin yanında yerini alan, çok sevdiğimiz pilavın yapımı da hep tartışma konusudur. Herkesin kendine göre bir pilav yapma stili var desek yanılmayız. Peki daha iyi pilav yapmanın yolları ya da yapılan hatalar desek? Buyursunlar…
Pilavı ister pirinci ıslatarak yapın ister kavurarak ama öncesinde mutlaka pirinçleri yıkamalısınız. Çünkü; bu işlem pirinçlerin öğütme işlemi sırasında maruz kaldığı malzemelerden ve fazla nişastasından arınmasını sağlar.
Yüksek ateşten uzak durun. Kısık ateşte pişen yemeklerin daha leziz olduğu malumunuz. Pilav için de geçerli bu kural. Aynı zamanda da kısık ateş, yüksek nişasta salımını önler.
Doğru tencere seçimi de önemli. Yayık ve kalın tabanlı bir tencere pilav için doğru seçim olacaktır.
Geldik şu meşhur ölçülere. Göz kararı bunu ayarlayabiliyorsanız ne ala, sözümüz yok. Ama ölçü kullanacaksanız, ekleyeceğiniz su pirinçlerin bir parmak üzerinde olmalı.
Pilavınız piştikten sonra daha lezzetli olması için mutlaka dinlendirmelisiniz. 10 dakika dinlendirme yeterli olacaktır.