BLOG YAZILARI
Pofur Pofur Pişi Yapmanın Püf Noktaları
Pişi
Çay, peynir, pişi… Bu üçlüye hayır demek pek mümkün değil. Özellikle sabah kahvaltılarında pişi varsa kahvaltı bir şölene dönüşebilir. Peki annelerimizin eli değmiş gibi kabarık ve tam kıvamında bir pişi yapmanın püf noktaları neler?
Pişinin hamuru için un, su, kabartma tozu, kabartma tozu kullanmanız gerekiyor. Maya kullanmak tercihinize bağlı. Suyu ılık olarak kullanmalısınız. Hamurunuzun kabarmasını istiyorsanız soda ya da süt de kullanabilirsiniz.
Pişi hamurunun yap çekmesini istemiyorsanız hamurun içerisine bir tatlı kaşığı sirke ilave edin. Yağınızı iyice kızarmadan hamurları koymazsanız yağ çekmesini böyle de engellemiş olursunuz. Pişirdikten sonra pişilerinizi kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağlarını süzdürmeyi unutmayın. Afiyet olsun.