BLOG YAZILARI
Portekiz mutfağından tadılması gereken 5 harika lezzet
Portekiz mutfağı
Zengin deniz ürünleri, taze sebzeler ve zengin tatlara sahip lezzetli yemeklerle ünlü olan Portekiz mutfağından tadılması gereken beş lezzeti sizin için bir araya getirdik:
Bacalhau
Portekiz'in meşhur tuzlanmış morina balığı. Bacalhau, Portekiz mutfağında yüzlerce farklı tarifle pişirilen ve en popüler yemeklerinden biridir. Bu lezzetli balık, farklı soslar ve garnitürlerle sunulur.
Pastéis de Nata
Portekiz'in ünlü tatlısı olan pastéis de nata, nefis yumuşak kıvamlı vanilyalı muhallebi dolgulu, çıtır çıtır hamurunun üstüne hafifçe tarçın serpilerek sunulur.
Francesinha
Porto şehrinin meşhur lezzeti olan Francesinha, bir tür sandviçtir. İçi sosis, jambon ve biftek ile doldurulur, üstüne peynir eklenir ve ardından sosla kaplanarak kızartılır.
Chicken piri piri
Fırında kızartılan bütün veya parça tavuğa sürülerek pişirilen bir sos çeşidi. Domates, kuru soğan, çili biberi ve çeşit çeşit baharatın ezilerek harmanlanmasıyla elde edilir.
Arroz de Marisco
Deniz ürünleri seviyorsanız, Arroz de Marisco'yu denemelisiniz. Deniz ürünleri ve pirinçle hazırlanan bu nefis pilav, midye, karides, kalamar ve diğer deniz ürünleriyle zenginleştirilir.