BLOG YAZILARI
Revani Nasıl Yapılır?
Revani Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Revaninin şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyip su kaynayana kadar ısıtın. Kaynadığı an şerbeti ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp soğuyana kadar kadar bekletin. Tatlının hamuru için yumurtaları büyük bir çırpma kabının içine kırın. Şekeri ekleyip mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve irmiği ekleyip 5 dakika daha çırpın. Kabartma tozu ve unu yavaşça ekleyin. Hamuru 30 cm çapında, içine ayçiçeği yağı sürülmüş bir tepsiye doldurun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alır almaz üzerinde kürdanla birkaç delik açın. Soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekene kadar yaklaşık 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis edin.
NotKlasik revani tarifinde vanilya bulunmaz. Arzu edenler ekleyebilir.