BLOG YAZILARI
Sağlık İçin Renkli Tabaklar
Renkli Tabaklar
![saglik-icin-renkli-tabaklar](https://image-inciligastronomirehberi.hurriyet.com.tr/blog-desktop/9c899bd2-c5c8-990e-9e73-939d1ce66170.jpg)
Sebze ve meyvelerin renklerine göre sağlığımıza etkileri olduğunu ve renklerinin içerdiği vitamin ve minerallerle ilgili olduğunu biliyor muydunuz?
Örneğin mor besinler vücudumuzun imnu; yani bağışıklık sistemine olumlu etki ederken, sarı ve turuncu renkte besinler vücudumuzun geç yaşlanmasına yardımcı oluyor. Bir nevi enerji kaynakları diyebiliriz. Uzmanlar; günlük besin ihtiyacımızı renklerine göre belirlememizin faydalı olacağı konusunda hemfikir. Yani hem protein, hem c vitamini hem de çeşitli faydalı vitamin ve mineralleri almak için gün içerisinde 5 farklı renkte besini tüketmemizi öneriyorlar.
Beyaz renkliler, bağışıklığı güçlendirirken, yeşil sebze ve meyveler vücuttaki kanın temizlenmesine yardımcı oluyor. Pembe renk ise; enerji açısından gerekli. Tabaklarınızı bir ressam gibi düşünüp, çeşitli renklerde sebze ve meyvelerden hazırlanmış tabaklarla sağlığınıza destek olabilirsiniz. Örneğin; yeşil mercimek, mor lahana, beyaz et, portakal gibi besinler bir arada tüketilebilir ve hem tok tutması hem de vitaminleri açısından daha sağlıklı kalmamızı sağlar.
ARŞİV
![İNCİLİ VİTRİN](/images/single_inci.png)