BLOG YAZILARI
Tencere Yemeklerini Lezzetli Yapmanın Püf Noktaları
Tencere Yemekleri Püf Noktaları
Neredeyse her gün her mutfakta pişen tencere yemeklerini daha leziz hale getirmenin püf noktalarına hep beraber bakalım:
Döküm ya da çelik tencereler hem daha sağlıklıdır hem de yemeğin lezzetinin içinde kalmasını sağlayarak pişirir.
Türk mutfağında önemli bir yer tutan tencere yemeklerinin üç ana malzemesi yağ, soğan ve salçadır. Soğanın bol doğranması, domatesle salçanın yeteri miktardaki uyumu yemeğin lezzetlenmesini sağlar.
Kaliteli bir sıvı yağ için önerimiz tabii ki zeytinyağı. Zeytinyağını tencerenin dibine tüm malzemelerden önce koymalı, tereyağı gibi hayvansal gıdalar ekleyecekseniz malzemelerin en üstüne bir miktar eklemelisiniz.
Doğrama teknikleri de önemli. Eğer yaptığınız yemeğin malzemelerinin özellikle büyük doğranması gerekmiyorsa soğanı ve havuç, biber gibi sebzeleri küp küp doğramalısınız.
Etli yemeklerde et ya da tavuğu soğandan öne pişirmeli, soğanı üzerine başka bir tavada kavurmuş olarak ilave etmelisiniz.
Yemeğin su miktarını da dikkatlice belirlemelisiniz. Yemeğin öncelikle kendi suyunu salmasını bekleyin. Üzerine eğer gerek varsa soğuk su ekleyin. Eğer sos ile birlikte su ekleyecekseniz bu su, sıcak olmalıdır.