BLOG YAZILARI
Tüketmenin Çok Farklı Yolları Var: Yulaf!
yulaf
Unu, kepeği, ezmesi derken son yıllarda yulaf, mutfağımıza hızla dahil olan besinlerden biri oldu. Yulafın faydalarından çokça bahsedildi. B1, B3, B5 ve B6 vitamini, fosfor, magnezyum, demir, çinko, kalsiyum gibi birçok mineral ve besin lifi barındıran bir tahıl yulaf. İçeriği sebebiyle tüketilebilecek en iyi tahıllar arasında üst sıralarda olan yulaf, doğru şekilde tüketildiğinde vücuda fayda sağlıyor. Peki yulafı nasıl tüketmeliyiz?
Yulaf kepeği
Kalorisi düşüktür, midede şişmeye yol açtığı için belli bir miktarda tüketildiğinde tok tutar, diyet yapanlar için bu özelliğiyle tercih sebebi. Yulaf kepeğini köftelerinizin içine katarak ya da sade yoğurtla birleştirerek de tüketebilirsiniz.
Tatlı İsteğini bastırmada yulaf gibi ol
Canınız tatlı istedi ama çok da kalori almak istemiyorsunuz. Yulaf tam da bu durumlarda imdadınıza yetişecek bir besin. Yulaf kepeğini kakao, hurma, muz gibi doğal tatlı ürünlerle birleştirerek kendinize tatlı toplar hazırlayabilirsiniz.
Yeni kahvaltılığımız: Yulaf, süt ve meyveler
Güne hem hafif hem de zinde başlamamızı sağlayacak yeni bir alternatifimiz var artık. Yulaf tanelerini sütle karıştırıyor, içerisine istediğimiz meyveleri dilimliyor alternatif bir kahvaltı yaratıyoruz. Tok tutuculuğunu artırmak istiyorsanız, bu karışıma ceviz, badem gibi kuru yemişler de ilave edebilirsiniz.
Tuzlu hiç mi yok?
Olmaz mı? Normal un yerine yulaf unu ya da yulaf kepeğini kullanarak tuzlu kurabiyeler ya da krepler yapabilirsiniz.